smått & Gott från pensionärsvärlden

Gran Canaria 2018


Den 1 mars lämnade vi ett vintrigt Sjöbo för den årliga resan till den lilla ön i Atlanten, den här gången i fyra hela veckor.


Som vanligt träffade vi de andra stammisarna från Norge och England.

En dag tog vi bussen upp till Las Palmas eftersom det var många år sedan vi var där. Blåst och regn och en ganska trist stad gör att det nog dröjer innan vi åker dit igen.

I vanlig ordning träffade vi våra vänner från Ystad och Borrby.

Nytt för året var att vi även träffade våra grannar från Odensgränd 5, Peter och Maria. Ett par goda middagar och lite dans blev det.

Annars blev det mest avkoppling, och det är ju det en sådan här resa är till för. Med undantag för de första och de sista dagarna var vädret perfekt, varken för varmt eller för kallt.
Kroatien 2017Den 30 augusti i arla morgonstund begav vi oss iväg på en tolvdagars bussresa till Kroatien, ett land vi aldrig besökt tidigare.Efter övernattning i Tyskland gled vi in i det vackra Österrike, där vi pausade för lunch. Bilden ovan är tagen från lunchstället, dit vi tagit oss från motorvägen högt där uppe.
Efter att vi passerat Slovenien så var vi framme vid hotellet sent kvällen efter avresan.Hotellet Olympia i Vodice var fyrstjärnigt, men utsikten över ett tak med solceller var ingen höjdare. Efter en extremt varm sommar i Kroatien slog det om lagom till vår ankomst. Åska och regn, men vi fick i alla fall tre, fyra sol- och baddagar.Två utflykter hann vi med, den första till Krka Nationalpark. Många vackra vattenfall och en stärkande promenad med många trappor. Pust!Den andra utflykten gick till två städer. Först till den stora staden Split, mest känt för den romerske kejsaren Diocletianus 1800-åriga palats.Den andra staden som besöktes var Trogir, vars gamla stadskärna finns med på Unescos världsarvslista.På vägen hem passerade vi en flod med ett lite udda namn, fullt uttalbart till skillnad från många andra namn i landet.

Trots trevliga och engagerade chaufförer och reseledare och bekväm buss så var det nog sista gången vi åkte så långt på detta sätt. Livet är helt enkelt för kort för att sitta fyra jättelånga dagsresor i en buss för att komma till och från ett resmål.

Varje vecka träffas sextio av medlemmarna i SPF Klubb 69 Sjöbo för att spela bowling på Classic Bowl i Hörby. Åldern på spelarna varierar från sextio till nittio år, och resultaten varierar i lika hög grad. En del har spelat aktivt som yngre, medan många har börjat när de blev pensionärer. Ett mycket trevligt sätt att umgås, å svitt bler man!


Kents rekord
1 serie: 212 poäng (2015-11-23)
4 serier: 696 poäng (2016-01-20)

Mariannes rekord
1 serie: 187 poäng (2017-02-15)
4 serier: 571 poäng
(2016-09-14)